Nordic Credit Rating ger Småkraft kreditbetyget BBB

Publisert:

Bergen, 31 augusti 2023 – Småkraft, Europas största producent inom småskalig kraftproduktion med 222 kraftverk i Norge och Sverige, har låtit Nordic Credit Rating (”NCR”) göra en oberoende bedömning av Småkrafts finansiella prestanda (”kreditbetyg”). NCR är en oberoende ratingbyrå som gör oberoende och objektiva kreditanalyser på den nordiska marknaden. Företaget har en metod för bedömning av säkra krediter som Småkraft har använt sig av i samband med skuldemissioner.  

NCR ger Småkraft betyget BB på företagsnivå. Vidare ger NCR betyget BBB- för företagets säkrade krediter. Bakgrunden till skillnaden är att de säkrade krediterna har låg skuldnivå jämfört med värdena på de tillhörande kraftverken.  

NCR ger därmed Småkrafts krediter betyget investeringsnivå, så kallat ”investment grade”.  

– Småkraft är en av Norges största utvecklare av förnybar energi, och ambitionerna är höga. För att nå våra mål är det viktigt att locka till sig rimlig finansiering till projekten. Betyget vi fått från NCR visar på Småkrafts långsiktiga förmåga att skapa goda finansieringsstrukturer, något som tillför lägre kapitalkostnader och i sin tur mer förnybar kraftproduktion, säger Erik Sterud, finanschef på Småkraft.  

Omgivningar, Reinåga kraftverk

För mer information, kontakta: 

Erik Røysem Sterud, CFO, +47 911 63 907 

SENASTE INLÄGGET

Småkraft firar Landslagjubileet 2024!

Småkraft får högsta hållbarhetsbetyg för fjärde året i rad

Småkraft samlade in 50 miljoner euro till investeringar i förnybar energi

Kraftverk under utveckling

Småkraft levererade bra första halvåret och bygger 24 nya kraftverk